Barszcz biały to tradycyjna polska zupa, która w wielu regionach kraju gości na wielkanocnych stołach. Jest to także zupa, która doskonale sprawdza się jako ciepłe danie na co dzień, zwłaszcza jeśli dodasz do niej np. jajko sadzone i kabanosa.
Mąka pszenna* 44,3%, odtłuszczone mleko w proszku*, sól, skrobia ziemniaczana*, cukier*, wędzony tłuszcz wieprzowy*, kwas (kwas cytrynowy), aromaty (z pszenicą), suszone warzywa 2,0% (cebula*, czosnek*), majeranek*, pieprz czarny*, skrobia kukurydziana*, aromat dymu wędzarniczego.
Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
*naturalne składniki
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (250 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 22 kcal | 55 kcal | 3 % |
Białko | 1.0 g | 2.6 g | 5 % |
Węglowodany | 3.8 g | 9.6 g | 4 % |
w tym cukier | 1.2 g | 2.9 g | 3 % |
Tłuszcze | 0.2 g | 0.6 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.1 g | 0.2 g | 1 % |
Błonnik | 0.1 g | 0.2 g | - No Values |
Sól | 0.66 g | 1.7 g | 28 % |